IOSlar için Pink Floyd Uygulaması Çıkıyor

GÜNCELLEME:

Evet iPhone/iPad uygulaması yayınlandı. 2.99 dolara appstore`dan yükleyebileceğiniz uygulama açıldıktan sonra shine on çalmaya başladı. Menüde Tarihte Bugün Pink Floyd başlığı en üstte bulunuyor. Tıkladık müzik kesildi ve 14 Kasım 1953 de Floyd`un kayıt mühendisi James Guthrie (yerinde en çok olmak istediğim kişi)nin doğum günü olduğunu görüyoruz.

Ardından 1967, 69, 71, 72 ve 74 yıllarında yaşanan olaylar anlatılmış. Tarihlere gün gün veya ay ay bakılabiliyor. Yıl içinden herhangi bir gün seçebiliyorsunuz. Eğer bir fotoğraf varsa tıklayıp büyütebiliyorsunuz.

Alttaki Ev butonu bizi başa döndürüyor ve müzik kaldığı yerden yeniden başlıyor. Listede 2. seçenek Pink Floyd Travia – Türkçesi Tırıvırı yada ıvır zıvır bilgiler yer alıyor. Mesela Atom Heart Mother albümünün adı konmadan önce Theme From An Imaginary Western, Epic Consequently ve The Amazing Pudding olduğunu öğrendik. Sağ köşedeki değişim butonu başka bir seçeneğe götürürkene shine on gitarı eşlik ediyor. Home butonuyla tekrar başa döndük.

Pink Floyd Quiz çıktı; Karşımıza çıkan soru Ummagumma kapağında önde duran üye hangisidir seçenekleri…

Ana menüdeki bir sonraki seçenek şarkı hikayeleri yer alıyor… albümler kapaklarıyla listelenmiş her hangi birine tıklayınca parça listesi ve parça hakkında bilgiler yer alıyor. Sağ üstteki oklarla başka parçalara geçiş yapılabiliyor ve hatta parçayı satın almak için bir BUY butonu olmasına rağmen Türkiyede tabi ki bu işe yaramamakta.

Ana menüde bir sonraki seçenek Pink Floyd Video. Programdaki en gariban seçenek bu. Zira sadece Point Me At The Sky klibi yüklenmiş. Altta Youtube Pink Floyd kanalına link butonu bulunuyor. Fakat yine de eskiden nadir bulunan bu videonun kaliteli görüntülerine rastlamak iyi oldu.

Diğer seçenekler Pink Floyd Store da internet üstünden Floyd satışı yapılan bir kaç yere ve Facebook grubuna linkler yer alıyor. Extras da web sitesine, grup elemanlarının web sitelerine linklerle geçiştirilmiş.

Diğer uygulamalarla kıyaslayınca oldukça yetersiz kabul edilebilecek bu programı benim gibi manyak olmadıktan sonra almanızı gerektirecek bir neden göremedim. Bilgilerinize.

——————————————

This Day in Music Apps (Müzik`de Bugün uygulama firması) Pink Floyd için geliştirdikleri resmi uygulamayı 14 Kasım`da yayınlayacaklarını duyurdu. Uygulama ile efsanevi grup hakkında tüm bilgiler, yarışmalar, sorular ve şarkıların hikayeleri gibi bilgiler yer alacak.

Bütün bir yılı kapsayan gün gün grubun tarihi hakkında binlerce bilgi yer alacak uygulamada ayrıca şarkıları satın almak, 200 adet bilinmeyen bilgi, 100 fotoğraf, iki ekran duvar kağıdı ve bir tane (“Shine on You Crazy Diamond”) telefon zili ile birlikte 1968 yılı şarkıları    “Point Me at the Sky” videosu yer alacak.

Uygulama iTunes üzerinden yüklenecek ve iPhone, iPad, iPod Touch için uyumlu olacak.

Tanıtım videosu aşağıda yer alıyor:

[youtube_video id=”-xf5Kjnlq4A”]

Okan hakkında

PinkFloydTurk.Net admini, Floyd fanı, müziksever, eski ses mühendisi, amatör astrofotoğrafçı.

10 Kasım 2011 tarihinde Haberler, Pink Floyd Klasörü içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın