Roger Waters İngiliz Sömürgeciliğinden Gurur Duymuyorum!
Roger Waters, aktör Sean Penn’in Falkland Adaları girişimine destek verdi.
Floyd rockeri Roger Waters, Sean Penn önderliğindeki Atlantik okyanusunda yer alan Falkland Adalarının Arjantin’e iade edilmesi girişimini desteklediğini söyledi.
İngiliz yönetimindeki adaların 1982 yılındaki savaşın yıl dönümünde tartışmalar yeniden canlandı. Coğrafi olarak Arjantine yakın bulunan adaları işgali ile yaşanan savaş İngilizlerin galibiyetiyle sonuçlanmıştı.
Aktör Penn İngiliz hükümetini adaları elinde tutmaya çalışmasını “saçma bir kolonizm” olarak suçlayınca büyük tepki gördü. Şimdi de Waters kendisini adaların tekrar Arjantin’e iadesi çağrısıyla destekledi.
Şili Televizyonunun konuyla ilgili sorusunu “Adaların Arjantine ait olduğunu düşünüyorum” diyerek yanıtladı.
İngiliz İmparatorluğu hakkındaki memnnuniyetsizliğini dile getiren sanatçı, “150 yıldır herkesden sömürüp çalarak batmayan İngiliz imparatorluğu güneşinden gurur duymuyorum” dedi.
Waters bu konuda kendilerini İngiliz olarak kabul eden ada halkının da söz sahibi olması gerektiğini düşünüyor ve ekliyor:
“Onlar (ada halkı) İngilizdir değil mi? ve onların da bir bakış açısı ve kararları olmalı. 1982 yılındaki Falklands savaşı zamanın İngiliz Başbakanı Margaret Thatcher’ın politik kariyerini kurtarmış ama pek çok İngiliz ve Arjantinin hayatına mal olmuştu.
Waters solo albümü gibi duran katıldığı son Pink Floyd albümü The Final Cut’ da bu konuya pek çok gönderme yapmıştı.
Roger Waters | Roger Waters Backs Penn In Falkland Islands Debate | Contactmusic.
29 Şubat 2012 tarihinde Haberler, Pink Floyd Klasörü içinde yayınlandı ve Falklands, Roger Waters, The Final Cut, İngiliz, İngiliz Sömürgeciliği olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.
Yorum yapın
Comments 0