Zee – Identity
HARVEST SHSP 24 0101 i (LP baskısı)
9 Nisan 1984’te piyasaya sürüldü. Rick Wright’ın kısa süren grubu Zee’nin New Wave’in bir türü olan New Romantics etkisiyle yaptığı bir albümdür.

Rick Wright albümlerinden
Parçalar:
Confusion;
Voices;
Private Person;
Strange Rhythm;
Cuts Uke A Diamond;
By Touching;
How Do You Do It;
Seems We Were Dreaming;
Eyes Of A Gypsy (yalnızca kasette)
Rick Wright, Pink Floyd’dan ayrıldıktan sonra, Fashion adlı gruptan Dave Harris ile birlikte çalışmaya başladı. Wright onun yazdığı şarkı sözlerini besteliyordu. Albüm, Pink Floyd’dan çok Fashion’ın tarzındadır. Albüm yine hiçbir konserde çalınmadı. Bu CD’ye kaydı yapılmamış tek solo Floyd albümüdür.
Wright daha sonra bu albümü hiç yayınlanmamış olması gereken”deneysel bir hata” olarak nitelendirdi.
Albüm boyunca büyük oranda 80’lerin popüler müzikal synthesizer’i Fairlight CMI kullanıldı.
“Confusion” bir 45’lik olarak piyasaya sürüldü ve arka yüzünde de “Eyes Of A Gypsy” vardı.
(Harvest HAR 5227). 12″likte A yüzünün uzun bir yorumu ve B yüzünün bir başka yorumu yer alıyordu (12 HAR 5227).
31 Mart 2010 tarihinde Rick Wright, Rick Wright Albümleri içinde yayınlandı ve album, cd, Floyd, Harris, Rick, solo olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.
Yorum yapın
Comments 0