Devler Peter Gabriel`in Yeni Albümünde
Peter Gabriel yedi yıl sonra ilk yeni stüdyo albümünü tamamlamak üzere. Albümü orkestra düzenlemelerini yapan John Metcalfe “Bir çeşit şarkı değişimi” diye nitelendiriyor.
“The Scratch My Back – Sırtımı Kaşı” projesi ilk olarak Gabriel bir Womad festivalinde yaylı grubuyla Paul Simon`un “The Boy In The Bubble” parçasını seslendirirken oluşmuş.
Albümün prodüktörlüğünü Pink Floyd`un The Wall albümünün de prodüktörü olan Bob Ezrin üstlenmiş ve kayıtlar Londra`daki ünlü Air Stüdyolarında yapılmış.
John Metcalfe albümün henümz miks aşamasında olduğunu belirtip ekliyor; “Şu an kimlerin olduğunu söyleme iznim yok ancak bazı çok çok ünlü sanatçı ve grupların yer aldığını söyleyebilirim” diyor.
Gabriel`in resmi sitesinde de duyurulduğu gibi Metcalfe albümün gitarsız, davulsuz ve dünya enstrumanları kullanılmadan akustik olarak hazırlandığı bilgisini veriyor. “Harika tınlıyor. Tam olarak Peter Gabriel ve orkestradan oluşuyor diyebiliriz. Bazen çok büyük bazen de oda orkestrası boyutunda. Fakat parçalar tam olarak cover sayılmaz, hatta bazıları ünlü parçaların yeniden yazılmış hali gibiler” diye açıklıyor.
Benzer şekilde aynı sanatçıların da albümden sonra Gabriel`in parçalarını her ay onun internet sitesindeki Lunar Club üzerinden yayınlamaları düşünülüyor.
28 Ekim 2009 tarihinde Rock & Prog içinde yayınlandı ve Bob Ezrin, Peter Gabriel olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.
Yorum yapın
Comments 0