Louder Than Words Videosu ve Açıklaması

Pink Floyd’un The Endless River albümünden yayınlanan ilk parça Aral denizinde çekilen görüntülerin de yer aldığı, albümün kapanış parçası Louder Than Words videosu 10 Kasım’da yayınlandı.

Hemen hemen tüm Pink Floyd albümlerinin kapak kompozisyonlarını hazırlayan Hipgnosis’in hayattaki üyesi Aubrey Powell tarafından hazırlandı. Dört kişilik ekibe başkanlık eden Powell’a Kazakistan çekimlerinde Kochegary Stüdyoları yardım etmiş.

Pek çok kişinin kolayca anlamayacağı Louder Than Words video klibindeki Pink Floyd ile kurumuş deniz görüntülerinin arasındaki bağı, klibi çeken Aubrey Powell videoyu şöyle açıklıyor: ‘İnsanların davranışları sözlerden daha etkilidir. Yaptığınız söylediğinizden daha önemlidir. Klipte çevresel sorunlara dokunmak istedik. Kıyıya vurmuş teknelerin görüntüleri çektik ve demek istedik ki:’Hadi denizi geri getirelim. Bir gün geri geleceğini umut ediyoruz.’ Çocuklar da bu amaçla umudu yansıtıyor.

Aral Denizi dünyanın dördüncü büyük gölüyken Sovyet deneyleri sonucu zarar görerek kurumaya başladı. 1960’larda Sovyetler Birliği, Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan’daki alanları sulamak için Orta Asya’daki iki büyük nehiri Amu Darya ve Syr Darya’nın yataklarını değiştirmeye karar verdi.

Çöl yeşillenmeye başladı fakat bu da gölün gittikçe kurumasına neden oldu. Son NASA fotoğrafları 600 yıldır ilk kez Aral Denizinin büyük bölümünün yok olmaya başladığını gösteriyor.

Müzik yönetmeni Aral Denizinin problemini daha önceden bildiğini söylüyor. Bu yüzden konuyu Pink Floyd’a açtığında grubun bu konuda kendisini desteklediğini söylüyor.

”David Gilmour ile bu konuda konuştuğumuzda, videonun bu konuya sadece negatif olmadan dikkat çekebileceğini düşündük. Denizin geri gelmesine yardımcı olabileceğimizi göstermek istedik. Hayatımızda kötü şeyler olurken iyi şeyler de olur. Her olayı illa ki kötü tarafından görmemek gerekir. Videonun mesajı asıl olarak pozitif. Tüm Pink Floyd şarkıları gibi, bu kompozisyon da derin anlamlar ve felsefeler içeriyor.”

Video iki jenerasyonla ilgileniyor – yaşlı ve genç. Aral Denizini hiç görmeyenlerle, torunlarına Aral Denizi hakkında hikayeler anlatan yaşlılar.

Karakterleri yerel insanlar oynadı. Grup üyeleri de İngiltere’de çekilen bazı görüntülerde yer alıyorlar.

Grup 1998 yılında Aral Denizini görme şansı bulmuş.

İşte video;

Okan hakkında

PinkFloydTurk.Net admini, Floyd fanı, müziksever, eski ses mühendisi, amatör astrofotoğrafçı.

10 Kasım 2014 tarihinde Haberler, The Endless River içinde yayınlandı ve , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın